
Atro Mäki
Yksityiskokki
Rakkaus ruokaan alkoi jo 11-vuotiaana, kun osallistuin Junior MasterChef Suomi -kilpailuun. Pääsin monen karsinnan läpi ja sijoituin lopulta neljänneksi. Siitä lähtien ruoanlaitto on ollut osa arkeani joka ikinen päivä.
Koulu ei tuntunut omalta polultani, joten suuntasin suoraan ravintolakeittiöihin, missä opin ammatin käytännön kautta. Olen työskennellyt Helsingin ja Turun huippuravintoloissa, ja tällä hetkellä työskentelen Kape Aihisen ravintola Robustossa.
Olen päässyt mukaan myös vaativiin kokonaisuuksiin, kuten 80 hengen à la carte -häiden toteuttamiseen, mikä vahvisti entisestään kykyäni valmistaa ja aikatauluttaa ruokia isoillekin ryhmille laadusta tinkimättä. Lisäksi olen mukana Vuoden 2025 Nuori Kokki -kilpailussa, mikä haastaa jatkuvasti kehittämään osaamistani ja uusia makuyhdistelmiä.
Ruoanlaitossa minua kiinnostaa erityisesti ruokien esteettisyys, laadukkaat raaka-aineet ja monipuoliset valmistustekniikat. Ruoanlaitto on minulle intohimo, tapa ilmaista itseäni ja tuottaa ihmisille hyvää fiilistä.